Echtscheiding

Als u gaat scheiden moet er veel besproken worden. Er gaat namelijk voor u veel veranderen. Om hier samen uit te komen zonder begeleiding is meestal erg lastig. Want onlosmakelijk spelen emoties een grote rol.

Meestal verliest u bij een echtscheiding meer dan alleen uw partner. Als u kinderen heeft zult u als ouders samen de zorg op u nemen. Uw kinderen zullen dus ook regelmatig bij uw ex-partner zijn.

iStock_000014615000_ExtraSmall.jpg

Ook ontstaat er vaak veel onzekerheid over de toekomst. Waar kan ik wonen? Heb ik voldoende inkomen om alles te kunnen betalen? Wat betekent dit voor de kinderen? Hoe verdelen we de financiën en inboedel? Blijven we met een schuld zitten?

Onze werkwijze, die wij al jaren hanteren, helpt u om samen door deze moeilijke periode heen te komen. Onder begeleiding van ons zorgen wij dat alle voor u beiden belangrijke onderwerpen worden besproken.

Wij helpen u om over en weer uw belangen en standpunten te bespreken teneinde te komen tot keuzes die u recht doen. Uiteraard zal er ook ruime aandacht zijn om goede afspraken te maken over de kinderen en deze vast te leggen in een ouderschapsplan. Zij kiezen niet voor een scheiding. Voor hen is het van belang dat zij een goed contact houden met beide ouders. Wij helpen u graag om de belangen van uw kinderen zo goed mogelijk samen te regelen. Ook verzrogen wij ten aanzien van een eventueel recht op alimentatie de berekening voor kinderalimentatie en partneralimentatie.

Als mediator ben ik neutraal en onpartijdig. Ik begeleid de communicatie en de onderhandelingen tussen u beiden. U maakt zelf keuzes ten aanzien van de inhoud, welke onderwerpen wil ik bespreken en met welke keuzes kan ik akkoord gaan.

Wij houden er rekening mee dat niet iedereen makkelijk overdag kan afspreken. Bij ons is het daarom ook mogelijk om ’s avonds af te spreken. Hiervoor brengen wij geen extra kosten in rekening.

Wilt u contact opnemen dan kan dat door het invullen van het contactformulier.

Uiteraard mag u ons ook bellen.

Als mediator sta ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Indien gewenst kan ik voor u een toevoeging aanvragen voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Voor begeleiding wanneer u gaat scheiden in de regio Amersfoort, de wijken Eemkwartier, Bergkwartier, Vathorst, Nieuwland, Kattenbroek, Zielhorst, Schothorst, Leusderkwartier, Soesterkwartier, Schothorst Noord, Schothorst Zuid, de Koppel, Binnenstad, Liendert, Rustenburg en Schuilenburg, Gooi en Omstreken, Leusden, Ede, Nijkerk, Soest, Baarn, Bunschoten, Spakenburg, Hoogland, Nijkerkerveen, Hooglanderveen, Barneveld, Hoogland, Stoutenburg, Hoevelaken, Zeist, Putten, Bilthoven, Eemnes, Woudenberg, Scherpenzeel, Ermelo en Harderwijk, Leusden Zuid, Achterveld, Barneveld, Eemdijk en Stoutenburg, Soesterberg, Soestduinen, Naarden, Blaricum, Ederveen, Hilversum.